تلفن تماس
09383003005تهران ، خیابان ولیعصر بالاتر از بیمارستادن دی کوچه 14 پلاک 11 ساختمان پزشکان شفق
بیماریهای قلبی، ممکن است برای هر انسانی اتفاق بیفتد و مشکلاتی را برای افراد ایجاد کند. درمان این بیماریها بسیار مهم است، اما پیش از درمان چیزی که اهمیت دارد تشخیص است. افراد با شناخت علائم میتوانند به موقع برای تشخیص بیماریها اقدام کنند. در این مقاله، به علائم بیماریهای قلبی، انواع تست تشخیص بیماری قلبی، مزایا و کاربردهای هر کدام صحبت خواهیم کرد. برای آشنایی با این موارد تا انتهای مقاله، همراه ما باشید.
انواع تست تشخیص بیماری قلبی، فرآیندهای مختلفی هستند که به منظور تشخیص و ارزیابی وضعیت قلب و عروق انجام میشوند. این تستها شامل مجموعهای از روشها و فرآیندهایی هستند که به منظور بررسی ساختار و عملکرد قلب، شناسایی بیماریهای قلبی و ارزیابی خطر ابتلا به آنها انجام میشوند. تستهای تشخیصی معمول قلب شامل الکتروکاردیوگرافی (ECG)، آزمایش خون، تست تمرین واحد استرس و اکوکاردیوگرافی (Echo) میشوند. هدف از انجام این تستها، شناسایی نشانگرها و علائمی است که ممکن است بیماری قلبی را نشان دهند. نشانههایی مانند: آریتمی ضربان قلب، کاهش خونرسانی به قلب، عوارض و سایر تغییرات قلبی و عروقی از جمله آنها هستند. بر اساس نتایج این تستها، پزشکان میتوانند تشخیص دقیقتری برای بیماری قلبی داشته باشند و تصمیمات درمانی مناسب را اتخاذ کنند.
بیشتر بخوانید: زمان مناسب برای چکاپ قلب: انواع تستها و 11 نشانه مهم!
انواع تستهای تشخیصی بیماری قلبی دارای مزایا متفاوتی هستند. در ادامه، به برخی از این مزایا اشاره میکنیم که عبارتاند از:
پزشک، بیمار را معاینه میکند و در مورد سابقه پزشکی شخصی و خانوادگی از او میپرسد. آزمایشهایی برای تشخیص بیماری قلبی وجود دارند که عبارتاند از:
ECG یک آزمایش سریع و بدون درد است که سیگنالهای الکتریکی در قلب را ثبت میکند. میتواند تشخیص دهد که ضربان قلب خیلی سریع است یا خیلی کند. مانیتورینگ هولتر یک دستگاه ECG قابل حمل است که به مدت یک روز یا بیشتر برای ثبت فعالیت قلب در طول فعالیتهای روزانه استفاده میشود. این آزمایش میتواند ضربان قلب نامنظم را که در طول معاینه ECG معمولی یافت نمیشود، تشخیص دهد.
این آزمایش غیرتهاجمی از امواج صوتی برای ایجاد تصاویر دقیق از قلب در حال حرکت استفاده میکند. این نشان میدهد که چگونه خون در قلب و دریچههای قلب حرکت میکند. اکوکاردیوگرام میتواند به تعیین اینکه آیا دریچه باریک است یا نشتی کمک میکند.
این آزمایشها اغلب شامل راه رفتن روی تردمیل یا دوچرخهسواری ثابت در حالی که قلب تحت نظارت است. تستهای ورزش کمک میکنند نشان دهند که قلب چگونه به فعالیت بدنی واکنش نشان میدهد و آیا علائم بیماری قلبی در حین ورزش رخ میدهد یا خیر. اگر نمیتوانید ورزش کنید، ممکن است به شما دارو داده شود.
این آزمایش میتواند انسداد عروق قلب را نشان دهد. یک لوله انعطافپذیر بلند و نازک (کاتتر) در یک رگ خونی، معمولاً در کشاله ران یا مچ دست، وارد میشود و به سمت قلب هدایت میشود. رنگ از طریق کاتتر به شریانهای قلب جریان مییابد. این رنگ به سرخرگها کمک میکند تا در تصاویر اشعه ایکس که در طول آزمایش گرفته میشوند، واضحتر نشان داده شوند.
در یک سی تی اسکن قلب، روی یک میز در داخل یک دستگاه دونات شکل دراز میکشید. یک لوله اشعه ایکس در داخل دستگاه در اطراف بدن شما میچرخد و تصاویر قلب و قفسه سینه شما را جمع آوری میکند.
MRI قلب از یک میدان مغناطیسی و امواج رادیویی تولید شده توسط کامپیوتر برای ایجاد تصاویر دقیق از قلب استفاده میکند.
برای تشخیص بیماریهای قلبی شامل اندازهگیری سطح کلسترول، تریگلیسرید و کلسترول LDL است. سطح بالای این عوامل ممکن است نشانگر خطر ابتلا به بیماری قلبی باشد. همچنین، اندازهگیری سطح کلسترول HDL که به عنوان کلسترول خوب شناخته میشود، میتواند به تشخیص و پیشگیری از بیماریهای قلبی کمک کند. آزمایش خون قادر است اطلاعات مهمی درباره عملکرد قلب و عروق فراهم کند و به پزشکان کمک کند تا تشخیص دقیقتری برای بیماری قلبی بگذارند و درمان مناسب را تعیین کنند.
انواع تستهای تشخیصی بیماری قلبی دارای کاربردهای مختلفی هستند. در ادامه، به برخی از کاربردهای مهم این تستها اشاره میکنیم که عبارتاند از:
همچنین بخوانید: پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی
الکتروکاردیوگرافی (ECG)
بیماری قلبی، میتواند عوارض بسیار زیادی در پی داشته باشد و ناراحتیهای زیادی را برای زندگی افراد ایجاد کند. درمان محدودیتها و خطرهایی که بیماریهای قلبی به وجود میآورند بسیار مهم است. اولین قدم برای درمان، شناخت علامتها و تشخیص بیماریهای احتمالی است. در این مقاله، به تمام کاربردها و مزایای انواع روشهای تشخیصی را ذکر کردیم.
خیر، تست ECG دردناک نیست. الکترودها فقط به پوست بیمار متصل میشوند و هیچ نوع برش یا نیاز به تزریق دارو ندارد.
بله، برای انجام آزمایش خون نیاز به ترک خون دارید. عموماً نمونه خون از رگ دست یا بازو گرفته میشود.
نظرات