تلفن تماس
09383003005تهران ، خیابان ولیعصر بالاتر از بیمارستادن دی کوچه 14 پلاک 11 ساختمان پزشکان شفق
هر یک از ما حداقل یک بار در زندگی تجربه ناخوشایندی به نام سوزش قلب را داشتهایم. این بیماری، که با نام علمی رفلاکس معده-مری شناخته میشود، نتیجه بازگشت اسید معده به داخل مری است که میتواند علائمی مانند ناراحتی در قفسه سینه، طعم تلخ در دهان و سوزش در گلو ایجاد کند. این مقاله به شما کمک میکند تا با علل و راههای درمان این بیماری بیشتر آشنا شوید و راههایی برای پیشگیری و کنترل بهتر آن به دست آورید.
سوزش قلب، سوزشی در قفسه سینه، درست پشت استخوان سینه است و علیرغم نامش، این مشکل بر روی قلب تاثیر نمیگذارد. درد اغلب بعد از غذا خوردن، هنگام دراز کشیدن یا خم شدن بدتر میشود. سوزش سر دل گاها شایع است و دلیلی برای هشدار نیست. بیشتر افراد میتوانند با تغییر شیوه زندگی و داروها، ناراحتی ناشی از سوزش سر دل را به تنهایی مدیریت کنند. سوزش سر دلی که مکرر است یا در برنامه روزانه شما اختلال ایجاد میکند، ممکن است نشانه یک بیماری جدی باشد که نیاز به مراقبت پزشکی دارد.
بیشتر بخوانید: هفت نشانه بیماری قلبی
سوزش قلب به حالتی گفته میشود که در آن فرد احساس سوزش یا دردی در ناحیه پشت استخوان سینه تا گلو احساس میکند. این حالت غالباً به دلیل بازگشت محتویات اسیدی معده به مری (رفلاکس گاستروازوفاژیال) اتفاق میافتد. انواع آن عبارتاند از:
علائم سوزش قلب عبارتند از:
سوزش قلب زمانی اتفاق میافتد که اسید معده به لولهای که غذا را از دهان شما به معده میبرد (مری) برمیگردد.
به طور معمول، زمانی که غذا بلعیده میشود، یک نوار عضلانی در اطراف انتهای مری (اسفنکتر تحتانی مری) شل میشود تا غذا و مایعات به معده بریزند. سپس عضله دوباره سفت میشود.
اگر اسفنکتر تحتانی مری آنطور که باید کار نکند، اسید معده میتواند به مری برگردد (ریفلاکس اسید) و باعث سوزش سر دل شود. هنگامی که شما خم شدهاید یا دراز کشیده اید، پشتیبان اسید ممکن است بدتر شود.
رفلاکس اسید زمانی اتفاق میافتد که عضله اسفنکتر در انتهای پایین مری در زمان نامناسبی شل میشود و به اسید معده اجازه میدهد تا به مری شما برگردد. این میتواند باعث سوزش سر دل و سایر علائم و نشانهها شود. رفلاکس مکرر یا مداوم میتواند منجر به رفلاکس اسید، GERD و سوزش سر دل و فتق هیاتال شود.
برخی از غذاها و نوشیدنیها میتوانند باعث سوزش سر دل در برخی افراد شوند، از جمله:
درد قفسه سینه ممکن است از علائم حمله قلبی باشد. اگر درد یا فشار شدید قفسه سینه دارید، به ویژه هنگامی که با درد در بازو یا فک یا مشکل در تنفس همراه است، فوراً به دنبال کمک باشید. عوامل خطر عبارتاند از:
همچنین بخوانید: درد قفسه سینه در خواب شانه چیست؟
سوزش قلب که به طور مکرر اتفاق میافتد و در روال عادی زندگی اختلال ایجاد میکند، بیماری رفلاکس معده به مری (GERD) در نظر گرفته میشود. درمان بیماری رفلاکس معده به مری (GERD) ممکن است به داروهای تجویزی و گاه به جراحی یا سایر روشها نیاز داشته باشد. GERD میتواند به طور جدی به مری شما آسیب برساند یا منجر به تغییرات پیش سرطانی در مری به نام مری بارت شود.
تغییرات سبک زندگی میتواند به کاهش سوزش سر دل که اصلیترین دلیل سوزش قلب است، کمک کند:
برای تعیین اینکه دلیل سوزش قلب چیست معمولا از روشهایی که در ادامه به آنها میپردازیم استفاده میشود. این ر. شها عبارتاند از:
بسیاری از داروهای مسکن به تسکین سوزش قلب کمک میکنند، دیگر گزینهها عبارتاند از:
سوزش قلب ممکن است یک مشکل شایع باشد، اما با پیروی از روشهای درست میتوان آن را مدیریت کرد و از بروز مشکلات جدیتر پیشگیری نمود. در این مقاله سعی شده تا با بررسی دقیق و ارائه اطلاعات مفید، گامی در جهت ارتقا آگاهی شما در مورد این عارضه برداریم و راههایی برای بهبود کیفیت زندگی در اختیار شما قرار دهیم.
بله، گاهی اوقات میتواند نشان دهنده بیماری پیشرفتهتری نظیر التهاب مری ناشی از اسید (اسفاژیت اروزیو) یا حتی بارت ازوفاگوس باشد که میتواند در طولانی مدت منجر به سرطان شود.
در بیشتر موارد، داروهایی که برای درمان استفاده میشوند ایمن هستند، اما باید درست مورد استفاده قرار گیرند و توسط پزشک تجویز شده باشند.
نظرات