تلفن تماس

09383003005

تهران ، خیابان ولیعصر بالاتر از بیمارستادن دی کوچه 14 پلاک 11 ساختمان پزشکان شفق

header img

هنگام سکته قلبی چه باید کرد؟!

هنگام سکته قلبی چه باید کرد

حمله قلبی به صورت درد شدید قلبی دیده می‌شود که از بازوی چپ شروع می‌شود و تا فک امتداد می‌یابد. علاوه بر درد قلبی، تنگی نفس، حالت تهوع و تعریق نیز ممکن است در هنگام حمله قلبی رخ دهد. همچنین ممکن است در صورت بروز حمله قلبی هیچ یک از این علائم را نداشته باشید. حمله قلبی که بدون هیچ علامتی رخ می‌دهد می تواند باعث مرگ بیمار شود. از آنجایی که هیچ علامتی وجود ندارد، فرد نمی‌تواند متوجه آن شود و بنابراین نمی‌توان راه حلی برای آن اعمال کرد. در صورت سکته قلبی، در نتیجه عدم مداخله یا مداخله دیرهنگام، بیمار با وضعیتی تهدید کننده زندگی مواجه خواهد شد. در صورت سکته قلبی باید سریعا به نزدیکترین بیمارستان مجهز مراجعه کرد.

هنگام سکته قلبی چه باید کرد

چرا سکته قلبی رخ می‌دهد؟

حمله قلبی یا سکته قلبی ممکن است در نتیجه برخی از بیماری‌های قلبی رخ دهد. حملات قلبی در درجه اول توسط بیماری‌های قلبی ایجاد می‌شوند. علاوه بر همه اینها، علل اصلی حمله قلبی عبارتند از:

مصرف دخانیات و مشروبات الکلی

مصرف دخانیات و مشروبات الکلی که مخصوصا قلب را ضعیف می‌کند باعث بسیاری از بیماری‌های قلبی می‌شود. با این بیماری‌های قلبی، درد و فشردگی در قلب نیز ممکن است رخ دهد و ممکن است باعث حمله قلبی شود. بنابراین، برای جلوگیری از خطر حمله قلبی، مصرف سیگار و الکل باید کاهش یا قطع شود.

کم تحرکی

کم تحرکی بدن در زندگی روزمره باعث بروز بسیاری از بیماری‌ها مانند چاقی می‌شود. ممکن است بدنی که به اندازه کافی فعال نیست در اثر یک زندگی کم تحرک علائم منفی مشاهده شود. چربی در بدن که ممکن است به خصوص به دلیل شرایطی مانند چربی سوزی کم در بدن ایجاد شود، بر قلب تأثیر منفی می‌گذارد. هر فردی باید در طول روز زندگی فعالی داشته باشد بدون اینکه بدن خود را خسته کند یا از ظرفیت بدن خود فراتر رود. به همین دلیل به افراد توصیه می‌شود در فعالیت‌های پیاده روی و دویدن شرکت کنند.

کلسترول

کلسترول که به ویژه می‌تواند باعث تصلب شرایین شود، به دلیل آسیبی که می‌تواند به قلب و عروق مغز وارد کند، یک خطر جدی است. به همین دلیل، بیماران مبتلا به کلسترول باید اقدامات احتیاطی را در برابر خطر حمله قلبی انجام دهند و سبک زندگی خود را بر این اساس تنظیم کنند.

تغذیه نامنظم و نامتعادل

هر ماده غذایی که در طول روز وارد بدن می‌شود، از نوع چربی گرفته تا نسبت ویتامین و پروتئین، بر بدن تأثیر می‌گذارد. بنابراین، هر محصول مصرفی باید آگاهانه مصرف شود. نباید فراموش کرد که فرآورده‌های مصرف شده تاثیراتی بر قلب و همچنین بدن دارند. مصرف انواع چربی‌های مفید برای قلب و توجه به نسبت سبزیجات و میوه‌ها بسیار مهم است.

هنگام سکته قلبی چه باید کرد

در صورت حمله قلبی چه عواملی را باید در نظر گرفت؟

اگر حمله قلبی رخ دهد، مشکلاتی در عملکرد وجود خواهد داشت زیرا عضلات قلب قادر به دریافت اکسیژن لازم نیستند. به محض وقوع حمله قلبی، مداخله ضروری است. هر چه دوره مداخله طولانی تر باشد، آسیب بیشتری رخ خواهد داد. اگر مداخله در نتیجه حمله قلبی به تاخیر بیفتد، مشکلاتی در عملکرد قلب ایجاد می شود. خطر از دست دادن جان بیمار در اثر حمله قلبی به دلیل دریافت نکردن اکسیژن کافی از قلب است. با کمبود اکسیژن به قلب، اختلال در ریتم قلب رخ می دهد و بیمار به طور ناگهانی و شدید احساس خستگی می کند. اگر این وضعیت بلافاصله برطرف نشود، بیمار ممکن است هوشیاری خود را از دست بدهد. کارهایی که در صورت حمله قلبی انجام دهید به شرح زیر است:

  1. در صورت بروز حمله قلبی، باید فوراً با آمبولانس تماس گرفته شود و در اسرع وقت به بیمارستان کاملا مجهز مراجعه شود.
  2. یک لیوان آب و آسپرین مصرف شود و هیچ چیز دیگری مصرف نشود.
  3. از آنجایی که عملکرد آن تسریع موقت جریان خون است، لازم است تا حد امکان شدید سرفه کنید. این وضعیت که باعث بهبود ریتم قلب می شود، در صورت حمله قلبی بسیار مهم است.

بسته به شدت حمله قلبی، فرد ممکن است تعادل خود را از دست بدهد و بنابراین خطر سقوط ناگهانی وجود دارد. اگر فرد مبتلا به حمله قلبی در نتیجه سقوط ناگهانی آسیب ببیند، ممکن است حتی امکان استفاده از درمان سکته قلبی وجود نداشته باشد. فرد مبتلا به حمله قلبی نباید هیچ ضربه ای به خصوص در ناحیه سر وارد کند. به همین دلیل در صورت سکته قلبی هرگز نباید ایستاد و باید در نزدیکترین مکان نشست یا دراز کشید.

مشخص است که آب سرد در تماس با بدن رگ های قلبی عروقی را منقبض می کند. به همین دلیل باید مراقب بود که از تماس بدن با آب سرد یا گرم جلوگیری شود.

چگونه به فردی که دچار سکته قلبی شده است کمک کنیم؟

افراد بدون دانش و تجربه پزشکی هرگز نباید هیچ مداخله‌ای برای فردی که دچار حمله قلبی شده است انجام دهند. فردی که در نزدیکی فردی که دچار حمله قلبی شده است و هیچ دانش پزشکی ندارد، حتما باید با 115 تماس بگیرد. مداخله در اسرع وقت در طول حمله قلبی برای جلوگیری از هرگونه اختلال دائمی در عملکرد قلب ضروری است.

بنابراین بیمار باید در اسرع وقت به بیمارستان منتقل شود. بیمار نباید تا رسیدن آمبولانس سرپا بماند و باید به او کمک کرد تا روی یک سطح دراز بکشد. پاهای بیمار باید بالاتر از سطح قلب باشد. به این ترتیب جریان خون بیشتری به قلب منتقل خواهد شد. اگر بیمار لباس تنگ می‌پوشد، لازم است لباس را خارج کند، مشروط بر اینکه آن را خیلی محکم نپیچد. برای کسی که دانش پزشکی نداشته باشد امکان ندارد از حمله قلبی جلوگیری کند. به همین دلیل وضعیتی که باعث حمله قلبی می‌شود باید توسط متخصص برطرف شود. متخصص باید هر چه سریع‌تر رگ‌های فردی را که دچار حمله قلبی شده است باز کند. بسته به شرایط بیمار، درمان‌هایی با هدف باز کردن ورید یا حل کردن لخته ممکن است اعمال شود. انسداد رگ‌ها به روش استنت یا بالون مداخله‌ای باز می‌شود.

بعد از سکته قلبی چه کنیم؟

فردی که دچار حمله قلبی شده است پس از این وضعیت باید سبک زندگی خود را مرور کند. اگر شرایطی وجود دارد که ممکن است باعث حمله قلبی شود، باید آنها را از بین برد. عواملی که باعث بروز بیماری‌های قلبی و سکته قلبی می‌شوند باید شناسایی شوند و راه حل‌های مناسب برای این عوامل پیدا شود. مراجعه به پزشک متخخص و معاینات منظم برای اطلاع از وضعیت قلب و پیروی منظم از داروهای تجویز شده توسط پزشک، احتمال سکته قلبی را که در خطر عود مجدد است، کاهش می‌دهد.

نظرات