تلفن تماس

09383003005

تهران ، خیابان ولیعصر بالاتر از بیمارستادن دی کوچه 14 پلاک 11 ساختمان پزشکان شفق

header img

رابطه جنسی در بیماران قلبی: بایدها و نبایدها!

رابطه جنسی در بیماران قلبی

چنانچه به بیماری‌های قلبی عروقی مبتلا باشید، طبیعی است که نسبت به انجام فعالیت‌های جنسی نگران باشید. ممکن است برایتان سؤال باشد که سیستم قلب شما چه میزان فشار را می‌تواند کنترل کند، اما باید بدانید که برگشت به فعالیت‌های معمول می‌تواند نقش زیادی در بهبود کیفیت زندگی داشته باشد. در این مقاله نکات مرتبط با رابطه جنسی در بیماران قلبی مورد بررسی قرار می‌گیرد.

رابطه جنسی در بیماران قلبی

علائم جنسی در بیماران قلبی

استفاده از داروهای بهبود دهنده مشکلات قلبی عروقی و همچنین تحت درمان‌های سنگین قرار گرفتن می‌تواند بر روی علائم جنسی بیماران اثر بگذارد. برخی از این نشانه‌ها عبارت‌اند از:

از دست دادن میل جنسی

استفاده از داروهای کاهش دهنده استرس و یا روش‌های مراقبتی می‌تواند سبب کاهش میل جنسی شود. این امر علاقه به برقراری رابطه را کم کرده و همچنین رسیدن به ارگاسم را مشکل خواهد کرد.

اختلال در نعوظ

ناتوانی در نعوظ یکی دیگر از مشکلات بیماران قلبی است، زیرا این امر ملزم به برقراری ارتباط بین شریانات خونی و عوامل روانی دارد.

خشکی واژن

برخی از داروهای تجویزی میزان جریان خونی را در بدن کاهش می‌دهند. این امر سبب می‌شود گردش خون در واژن مناسب نباشد و در نتیجه حساسیت فرد بیمار در طی رابطه جنسی کاهش یابد.   

رابطه جنسی برای مشکلات قلبی عروقی ایمن است؟

علائم بیماری‌های قلبی عروقی مانند درد در قفسه سینه و یا احساس درد در قلب (آنژین) عموماً در حین مقاربت جنسی اتفاق نمی‌افتد؛ زیرا رابطه برای مدت زمان کوتاهی انجام می‌شود. چنانچه سیستم قلبی شما ناپایدار بوده و یا علائم شدیدی از بیماری را تجربه می‌کنید، بهتر است زیر نظر پزشک متخصص معاینه شوید و تحت نظر باشید.

توجه داشته باشید که زمان برقراری رابطه جنسی در هر فردی ممکن است متفاوت باشد و باید در این باره از پزشک متخصص مشورت بگیرد، اما به طور میانگین زمان مناسب ۲ تا ۴ هفته بعد از حملات قلبی می‌باشد.

نشانه‌های سلامت رابطه جنسی در بیماران قلبی

همان‌طور که گفته شد رابطه جنسی در بیماران قلبی بلامانع است، تنها باید به نشانه‌ها و علائم سلامت عمومی توجه شود. تا زمانی که فرد بیمار می‌تواند از پله بالا رود و یا فعالیت‌هایی مانند راه رفتن و نرم دویدن را انجام دهد، برقراری رابطه جنسی مشکلی نخواهد داشت. زمانی باید از انجام فعالیت‌های پر شدت، مانند رابطه جنسی، دوری نمایید که یکی از علائم زیر را تجربه کرده باشید.

  • درد قفسه سینه
  • مشکل در تنفس
  • ضربان قلب نامنظم
  • بی‌حالی و سوء هاضمه
سلامت رابطه جنسی در بیماران قلبی

راهکارهای بهبود رابطه جنسی در بیماران قلبی

جهت ارتقا شرایط مقاربت جنسی و اجتناب از خطرات احتمالی می‌توانید مواردی را مدنظر قرار دهید. برای مثال بهتر است رژیم غذایی مناسبی داشته باشید و از غذاهای سنگین اجتناب کنید. به علاوه انجام رابطه جنسی در یک محیط آرام و بدون استرس تأثیر به سزایی در پیشگیری از مشکلات قلبی خواهد داشت. توصیه می‌شود مدت زمان رابطه جنسی خود را کاهش دهید تا سیستم قلبی شما دچار خستگی نشود. همچنین بهتر است مصرف مشروبات الکلی و استعمال دخانیات را به حداقل برسانید تا خطر ابتلا به آریتمی قلبی را کاهش دهید. انجام فعالیت‌های ورزشی سبک نیز می‌تواند سیستم قلبی عروقی شما را پایدار نگه دارد.

بارداری افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی عروقی

بارداری برای زنانی که به بیماری‌های قلبی مبتلا هستند با خطرات بیشتری همراه است. اگرچه این به معنای ممنوعیت بارداری برای آن‌ها نیست؛ اما بهتر است در صورت تصمیم به بارداری تحت نظر کامل پزشک باشید. به علاوه برخی از مشکلات قلبی در اثر اختلالات ژنتیکی بروز می‌کند که لازم است در صورت بارداری مورد ارزیابی قرار گیرد.

برخی افراد ممکن است جهت پیشگیری از بارداری از روش‌های مختلفی استفاده کنند. در این صورت لازم است عوارض جانبی روش پیشگیرانه را با توجه به شرایط خود مورد بررسی قرار دهید.

  • قرص ضدبارداری: این روش ممکن است بر روی فشار خون بیمار تأثیر منفی داشته باشد.
  • IUD: در برخی موارد ممکن است قرار دادن آی یو دی سبب ایجاد عفونت در بدن شود و درنهایت فشار زیادی به سیستم قلبی وارد کند.

تأثیر بیماری قلبی بر یائسگی

یائسگی به دوره‌ای گفته می‌شود که در آن سیکل قاعدگی بانوان قطع می‌شود. این مورد در حدود 50 سالگی اتفاق می‌افتد و لازم است فرد از سلامت عمومی مناسبی برخوردار باشد. یائسه شدن می‌تواند نشانه‌های قلبی عروقی را تشدید کند. برای مثال کاهش سطح هورمون استروژن در این دوران می‌تواند تاثیر مستقیمی بر ساختار شریان خونی بگذارد و گردش خون را دجار مشکل کند. به علاوه یائسگی زودرس ریسک لخته شدن خون را در بانوان بیشتر می‌کند.

جهت پیشگیری از این علائم بهتر است از یک رژیم غذایی سالم حاوی انواع میوه و سبزیجات در کنار فعالیت‌های بدنی منظم و سبک بهره ببرید.

فواید رابطه جنسی در بیماران قلبی

در برخی موارد برقراری رابطه جنسی می‌تواند برای سلامت قلب شما مفید باشد. تحقیقات نشان می‌دهد احتمال بروز سکته در زوج‌هایی که از مقاربت جنسی خود رضایت دارند کمتر از دیگران است. رابطه جنسی می‌تواند؛ مانند یک فعالیت ورزشی عمل کند و در نتیجه سیستم قلبی را تقویت کند، فشار خون را کنترل نماید و با کاهش اضطراب وضعیت خواب شما را بهبود بخشد. به علاوه احساس نزدیکی و صمیمت بین زوجین می‌تواند علائم تنهایی و افسردگی را کاهش دهد و در نتیجه از خطرات قلبی بکاهد.  

کلام آخر

ممکن است رابطه جنسی در بیماران قلبی با نگرانی‌هایی همراه باشد؛ اما حقیقت آن است که این امر مانعی برای برقراری مقاربت جنسی نخواهد بود. تا زمانی که تحت نظر پزشک هستید و نشانه‌های خطرناکی را تجربه نمی‌کنید، می‌توانید به فعالیت‌های جنسی خود ادامه دهید.  

نظرات