تلفن تماس
09383003005تهران ، خیابان ولیعصر بالاتر از بیمارستادن دی کوچه 14 پلاک 11 ساختمان پزشکان شفق
استرس بر سلامتی، روح، جسم، روابط ما و همچنین عمیقاً بر قلب ما تأثیر میگذارد. متخصصان تأکید میکنند که استرس یکی از مهمترین عوامل بیماریهای قلبی است. هورمونهایی که در هنگام استرس ترشح میشوند میتوانند باعث بسیاری از بیماریهای قلبی مانند حمله قلبی شوند. در این بخش همراه ما باشید تا در مورد استرس و حمله قبلی توضیح دهیم و بیان کنیم که در صورت مواجه با استرس چه اقداماتی باعث میشوند تا قلب شما کمترین آسیب را ببیند.
حمله قلبی که انفارکتوس میوکارد نیز نامیده میشود، وضعیتی است که در آن جریان خون به قلب پس از مسدودشدن ناگهانی رگهایی که اکسیژن و مواد مغذی قلب را تأمین میکنند (رگهای کرونری) به هر دلیلی متوقف میشود. شایعترین علامت حمله قلبی درد قفسه سینه یا ناراحتی قفسه سینه است. درد در وسط یا سمت چپ قفسه سینه که بیش از چند دقیقه طول میکشد یا به طور متناوب عود میکند.
اگرچه حمله قلبی در هر سنی ممکن است رخ دهد، اما بروز آن با افزایش سن افزایش مییابد. مردان بالای 45 سال و زنان بالای 55 سال بیشتر از افراد جوان در معرض خطر حمله قلبی هستند.
در عمل بالینی ما، برای افراد عادی که هیچ شکایتی ندارند، توصیه میکنیم قبل از 20 سالگی یک معاینه دقیق قلب و عروق انجام دهند. بخصوص؛
توصیه میکنیم برای بیمارانی که چکاپهای معمولی دارند، در فواصل 3 ساله پس از اولین معاینه، بررسیهای بعدی انجام شود.
بعد از 40 سالگی چک آپ قلب باید به طور منظم هر سال انجام شود. البته این بررسی ها در بیماران قلبی بیشتر است، اما فواصل زمانی بررسی ها بنا به توصیه پزشک متفاوت است.
استرس یکی از مهمترین عوامل بیماریهای قلبی است. هورمونهایی که در هنگام استرس ترشح میشوند میتوانند باعث بسیاری از بیماریهای قلبی مانند حمله قلبی شوند و همچنین شدت بیماریهای قلبی موجود مانند نارسایی قلبی، اختلالات ریتم و فشار خون را افزایش دهند؛ بنابراین، بیماریهای قلبی باید از استرس دوری کنند. علاوه بر این، در سالهای اخیر، بیماری به نام «میوکاردیت تاکاتسوبو» که شبیه حمله قلبی ناشی از استرس است و علائم نارسایی قلبی را ایجاد میکند، پس از غم و اندوه رخ میدهد و به عنوان سندرم قلب شکسته شناخته میشود، نیز گزارش شده است.
البته این بدان معنا نیست که هر بار استرس میتواند تا این اندازه آسیبزننده باشد. در واقع بدن ما برای مقابله با استرس، مواد شیمیایی خاصی (مانند کورتیزول، نوراپینفرین) ترشح میکند. این مکانیسم که به ما امکان میدهد برای محافظت از خود در یک موقعیت خطرناک واکنش نشان دهیم، اما در صورت مداوم بودن استرس میتواند عواقب مضری برای سلامتی ایجاد کند. تصور میشود که سطوح بالای کورتیزول ناشی از استرس طولانی مدت باعث افزایش فشار خون و سطح کلسترول و تری گلیسیرید خون میشود. این عوارض شایعترین علل بیماریهای قلبی هستند.
همچنین تصور میشود که استرس باعث افزایش التهاب میشود که با بیماری قلبی مرتبط است. التهاب پاسخ سیستم ایمنی در صورت آسیب یا عفونت به بافتها است. تحقیقاتی وجود دارد که نشان میدهد استرس طولانی مدت باعث افزایش سطح برخی از مواد شیمیایی میشود که التهاب را افزایش میدهد. تصلب شرایین که باعث باریک شدن رگهای خونی تغذیهکننده قلب و مغز میشود، یکی از دلایل اصلی حمله قلبی و سکته است. سطوح بالای مواد شیمیایی که التهاب را در بدن افزایش میدهند ممکن است باعث ضخیمشدن شریانهایی شود که خون غنی از اکسیژن را به بافتها میرسانند و در نتیجه مشکل آترواسکلروز را پیش میبرد. به عبارت دیگر، تصور میشود که استرس نه تنها بیماریهای قلبی مانند حمله قلبی، بلکه خطر سکته را نیز افزایش میدهد.
همچنین بخوانید؛ ناراحتی قلبی ناشی از استرس : عوامل و راههای درمان آن!
پس از حمله قلبی، بافت قلب هر دقیقه بیشتر آسیب میبیند؛ بنابراین، بازگرداندن سریع جریان خون به جلوگیری از آسیب قلبی کمک میکند. در درمان سکته قلبی با آنژیوگرافی عروق کرونر همراه با درمان دارویی رگ مسدود شده تشخیص داده میشود و سپس از گزینه مناسب برای بیمار مانند استنت یا جراحی بای پس عروق کرونر برای باز کردن رگ مسدود شده استفاده میشود.
کنترل عوامل خطری که باعث آترواسکلروز میشوند نیز خطر حمله قلبی را کاهش میدهد. امکان تغییر عوامل خطر مانند سابقه خانوادگی، سن و جنسیت وجود ندارد. با این حال، برخی تغییرات در سبک زندگی، خطر بیماری قلبی و در نتیجه خطر حمله قلبی را کاهش میدهد.
تشخیص زودهنگام بیماری عروق کرونر قلب که میتواند باعث حمله قلبی شود، میتواند با معاینات منظم قلب انجام شود. شناخت و درمان عوامل خطر با آزمایشات بیوشیمیایی منظم و تشخیص و درمان فشار خون بالا در پیشگیری از حمله قلبی بسیار مهم است. فراموش نکنیم که زندگی سالم چیزی است که زندگی را زیبا میکند. پس بیایید از قلب خود محافظت کنیم و مراقب آن باشیم.
آیا در ترافیک گیرکردهاید و باید بهموقع به قرار ملاقات برسید؟ سعی کنید آگاهانه به وضعیت نگاه کنید. به این ترتیب فاصله عاطفی ایجاد میکنید و بهسرعت به این نتیجه میرسید که ترافیک واقعیتی است که نمیتوانید بر آن تأثیر بگذارید. ناراحت شدن فقط وضعیت را برای شما بدتر میکند. این تغییر در دید یکی از مؤثرترین تکنیکها برای جلوگیری از استرس است. اقدامات زیر نیز میتواند تأثیر مستقیم بر کاهش استرس داشته باشد:
فقط نیم ساعت پیاده روی نوردیک، شنا یا دویدن میتواند سطح استرس شما را بهشدت کاهش دهد. برای آن وقت بگذارید – حتی اگر فقط یک پیاده روی سریع عصر در چهارگوشه باشد. عوارض جانبی عالی: ورزش همچنین یکی از بهترین راهحلها برای مشکلات خواب است. نکته مهم: شبها درست قبل از رفتن به رختخواب تمرین نکنید، بلکه در طول روز تمرین کنید. به عنوان یک بیمار قلبی، باید از متخصص قلب خود دریابید که چه سطحی از استرس برای شما مطلوب است.
آیا مدام با همان همکار درگیری دارید؟ وقتی با شریک زندگیتان بحث میکنید، آیا همیشه در مورد موضوعات مشابهی است؟ سعی کنید این موقعیتهای درگیری را حل کنید. سعی کنید روشن کنید که برای یک رابطه دوستانه تلاش میکنید و به همتای خود فضای کافی برای مشاجره بدهید. البته همه مشکلات را نمیتوان از این طریق حل کرد. اگر تحت استرس شدید هستید، درمان با شریک یا خانواده میتواند کمک کند و اگر مشکلات حرفهای دارید، مراکز مشاوره مناسب میتوانند کمک کنند. اگر مشکلات قلبی شما باعث ناراحتی عاطفی شما میشود، میتوانید از تراپیست کمک بگیرید.
چه یوگا، چه ماساژ یا تمرینات اتوژنیک – تکنیکهای آرامسازی راهی عالی برای مبارزه با استرس هستند. چه چیزی بهتر عمل میکند؟ شما فقط با آزمایش آن میتوانید متوجه شوید. بهعنوانمثال، برخی افراد به بهترین وجه تنها و در آرامش کامل استراحت میکنند. دیگران در یک گروه احساس راحتی میکنند. مهم است که تکنیک انتخاب شده را به طور منظم تمرین کنید تا بتوانید در موقعیتهای استرسزا از آن استفاده کنید.
یک سرگرمی میتواند معجزه کند. آیا عاشق ملاقات با دوستان، آوازخواندن در گروه کر یا بازی والیبال هستید؟ خوب! به این ترتیب، موقعیتهای اداری پرتنش را میتوان به طور موثر به پسزمینه سوق داد و فضایی برای انرژی مثبت ایجاد میکنید. در هفته زمانی را برای انجام فعالیتهای مورد علاقه خود قرار دهید و کارهایی که به شما انرژِ میدهند را انجام دهید.
بعد از یک روز پر استرس، کاناپه و تلویزیون به طور طبیعی وسوسهانگیز به نظر میرسند. با این حال، هنگام تماشای تلویزیون منفعل هستیم که به کاهش استرس کمکی نمیکند. در عوض، به دنبال جایگزینهای خوب مانند صرف شام با خانواده باشید. اگر برایتان سخت است که تلویزیون را رها کنید، برنامه نوستن میتواند به شما کمک کند. به صورت کتبی بنویسید که چه روزهایی میخواهید تلویزیون تماشا کنید و چه زمانی آگاهانه استراحت میکنید.
داروهایی وجود دارند که اثر آرامبخشی دارند و احساس استرس را کاهش میدهند. با این حال، چنین داروهایی فقط باید تحت نظارت جدی یک پزشک مصرف شوند و نباید صرفاً به صورت آنلاین سفارش داده شوند. بهترین مثال، آرامبخشهای تجویزی مانند بنزودیازپینها است که اغلب برای مدیریت استرس طولانیمدت کاملاً نامناسب هستند؛ زیرا تنها پس از چند هفته میتوانند منجر به وابستگی شوند. آنها بیشتر برای شرایط بحرانی شدید و فقط برای مدت کوتاهی مناسب هستند.
کسانی که تحت استرس زیادی هستند اغلب به سبک تغذیه سالم توجه کافی ندارند. ما نه تنها اغلب از انتخاب غذاهای باکیفیت غافل میشویم، بلکه بیش از حد میخوریم. یکی از از پیامدهای چاقی استرس بیشتر است. برای کاهش استرس بهتر است وزن خود را در حد تعادل نگه دارید.
نظرات