تلفن تماس

09383003005

تهران ، خیابان ولیعصر بالاتر از بیمارستادن دی کوچه 14 پلاک 11 ساختمان پزشکان شفق

header img

برای درمان واریس به چه متخصصی مراجعه کنیم؟

برای درمان واریس به چه متخصصی مراجعه کنیم؟

آیا رگ‌های واریسی متورم و پیچ‌خورده، زیبایی پاهایتان را تحت تاثیر قرار داده‌اند؟ آیا از درد، خستگی و سنگینی پاها رنج می‌برید؟ واریس یک مشکل شایع است که بسیاری از افراد با آن دست و پنجه نرم می‌کنند. خوشبختانه، با پیشرفت علم پزشکی، روش‌های درمانی موثری برای درمان واریس وجود دارد. اما سوالی که پیش می‌آید این است که برای درمان واریس به چه متخصصی باید مراجعه کنیم؟ در این مقاله، به طور کامل به این سوال پاسخ خواهیم داد و شما را با بهترین روش‌های درمانی واریس آشنا خواهیم کرد. اگر به دنبال راهی برای رهایی از شر واریس و بازگرداندن سلامتی و زیبایی به پاهایتان هستید، خواندن این مقاله را از دست ندهید.

واریس چیست؟‌

وریدها رگ‌های خونی هستند که خون را از بافت‌های بدن به قلب می‌رسانند. قلب برای جذب اکسیژن خون را به ریه‌ها پمپاژ می‌کند. سپس خون غنی از اکسیژن از طریق عروق خونی به بدن منتقل می‌شود. از سرخرگ‌ها خون از طریق رگ‌های کوچکی به نام مویرگ جریان پیدا می‌کند و در آنجا اکسیژن خود را به بافت‌های بدن می‌رساند. سپس خون از طریق رگ‌ها به قلب شما بر می‌گردد تا اکسیژن بیشتری دریافت کند.

وریدها دریچه‌های یک طرفه‌ای دارند که به کنترل جریان خون به طر‌ف قلب کمک می‌کنند. اگر دریچه‌های قلب ضعیف شوند یا آسیب ببینند، خون می‌تواند به عقب برگردد و در رگ‌ها تجمع پیدا کند. این امر باعث تورم وریدها می‌شود و در نتیجه باعث واریس می‌شود. برخی از عوامل می‌تواند ابتلا به واریس را افزایش دهد. سابقه خانوادگی، سن، جنسیت، بارداری، اضافه وزن یا چاقی و کمبود تحرک از عواملی هستند که ریسک ابتلا به واریس را افزایش می‌دهند.

واریس با تغییر سبک زندگی و اقدامات پزشکی درمان می‌شود. هدف از درمان تسکین علائم، جلوگیری از عوارض بیشتر و بهبود ظاهر بدن است. معمولاً واریس عوارض جدی ایجاد نمی‌کند. در برخی موارد، واریس می‌تواند عوارضی مانند درد، لخته شدن خون یا زخم‌های پوستی ایجاد کند. اگر این مشکل شدیدتر باشد پزشک روش‌های درمانی مختلفی را پیشنهاد می‌دهد. بسیاری از افراد برای شکل ظاهری واریس و تسکین درد واریس به دنبال درمان می‌روند.

همچنین درمورد واریس و بیماری‌های وریدی، بخوانید!

برای درمان واریس به چه متخصصی مراجعه کنیم؟

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

گاهی اوقات افراد وجود بعضی از علائم را در بدن خود نادیده می‌گیرند و همین امر موجب به تاخیر افتادن درمان و سخت‌تر شدن آن می‌شود. بیماری واریس باید زود تشخیص داده شود که درمان سریع‌تری داشته باشد. به همین خاطر ما در اینجا برای شما بیان می‌کنیم که چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنید.

ظاهر شدن رگ‌های آبی و ارغوانی بر روی بدن

یکی از بارزترین نشانه‌های بیماری واریس، ظاهر شدن رگ‌های آبی و ارغوانی بر روی پوست است. این رگ‌ها در واقع همان وریدهایی هستند که به دلیل مشکلات گردش خون، بزرگ شده و تغییر رنگ داده‌اند. به عبارت دیگر، هنگامی که دریچه‌های داخل رگ‌ها به درستی کار نکنند، خون در رگ‌ها جمع شده و باعث ایجاد این رگ‌های برجسته و تغییر رنگ داده می‌شود.

تورم رگ‌ها در تمام بدن

یکی از مهم‌ترین عوارض بیماری واریس این است که در تمام بدن رگ‌ها متورم و برآمده می‌شوند. بسیاری از افراد به این علائم هیچ توجهی نشان نمی‌دهند و تا زمان احساس درد به پزشک مراجعه نمی‌کنند. اما بهتر است بدانید اگر به محض متورم شدن تمام رگ‌های بدن به پزشک متخصص مراجعه کنید، پزشک می‌تواند با انجام معاینه و آزمایش بیماری شما را در زمان کمی تشخیص دهد. در این گونه از مواقع چون بیماری به موقع تشخیص داده شده، درمان آن نیز آسان است.

احساس درد پا

هرگاه به همراه علائم بیان شده در بالا در ناحیه پاهای خود احساس درد داشتید. حتماً به پزشک متخصص مراجعه کنید. چون بیشتر بیمارانی که به بیماری واریس مبتلا هستند در ناحیه پا احساس درد می‌کنند.

احساس سنگینی پاها

هنگامی که یک فرد به بیماری واریس مبتلا می‌شود. احساس می‌کند پاهای او سنگین شده‌اند. البته سنگینی پاها به تنهایی خود یکی از علائم واریس به حساب نمی‌آید. اما اگر سنگینی پاها همراه با درد باشد. نیاز است هر چه سریع‌تر بیمار به پزشک متخصص مراجعه کند. چون این دو مورد اگر همراه با هم ظاهر شوند. احتمال ابتلا بیمار به واریس زیاد است.

سوزش در اطراف رگ‌های ظاهر شده

یکی از علائم شایع بیماری واریس، احساس سوزش در اطراف رگ‌های برجسته شده روی پوست است. این سوزش می‌تواند از خفیف تا شدید متغیر باشد و در برخی افراد آن‌قدر آزاردهنده است که خواب و فعالیت‌های روزمره آن‌ها را مختل می‌کند.

تغییر رنگ پوست

همان‌گونه که در بالا نیز اشاره کردیم یکی از علائم ابتلا بیماران به واریس تغییر رنگ پوست اطراف رگ‌های برآمده آن‌ها است. به همین خاطر هر فردی با این تغییر رنگ پوست مواجه شود باید در سریع‌ترین زمان ممکن به پزشک متخصص مراجعه کند.

برای درمان واریس به چه پزشکی مراجعه کنیم؟

واریس پا یک اختلال عروقی است؛ بنابراین متخصصان قلب و عروق بهترین پزشکان برای درمان این عارضه محسوب می‌‌شوند. این متخصصان دوره‌های آموزشی کاملی را برای درمان این نارسایی طی کرده‌اند. متخصصان قلب و عروق، از روش‌های غیر‌تهاجمی برای درمان رگ‌های عنکبوتی و واریسی پا استفاده می‌کنند.

این پزشکان می‌توانند با اشراف به سلامت قلبی و وضعیت رگ‌های عروقی شما، بهترین، موثرترین و کم‌خطرترین راهکار را برای درمان واریس به کار ببرند. به همین دلیل افرادی که در جوانی یا میان‌سالی به واریس پا مبتلا می‌شوند، اغلب به متخصص قلب و عروق مراجعه می‌کنند.

بهترین متخصص قلب و عروق

بهترین متخصص قلب و عروق

تا اینجا متوجه شدیم، بهترین گزینه برای افرادی که درگیر واریس هستند، متخصصان قلب و عروق هستند. اما حالا این سوال امکان دارد برای بسیاری از افراد مطرح شود که چگونه بهترین متخصص قلب و عروق برای درمان واریس پیدا کنند؟ یک پزشک متخصص قلب و عروق خوب باید ویژگی‌های زیر را داشته باشد:

  • تحصیلات عالی: یک متخصص قلب و عروق خوب باید دارای تحصیلات عالی باشد. چون هیچ پزشکی بدون دارا بودن تحصیلات عالی نمی‌تواند یک پزشک حاذق برای درمان واریس باشد.
  • مهارت: در هر کاری مهارت همیشه حرف اول را می‌زند، بنابراین افراد باید پزشکی که مهارت بالایی در کار خود دارد انتخاب کنند. برای تشخیص مهارت یک پزشک می‌توان به نحوه معاینه کردن پزشک توجه کرد.
  • درمان‌های موفق: در کنار مهارت، تجربه نیز مهم است و پزشکی برای درمان واریس مناسب خواهد بود که توانسته باشد بیماران مبتلا به واریس زیادی را به خوبی درمان کرده باشد و در این زمینه تجربه درمان‌های موفق زیادی داشته باشد.

دکتر لعبت رضائیان با داشتن بورد تخصصی قلب و عروق، مهارت بالا در درمان افراد مبتلا به واریس و انجام معاینات دقیق بر روی بیماران و همچنین با داشتن تجربه موفق چندین ساله در درمان افراد مبتلا به واریس یکی از بهترین متخصصان قلب و عروق جهت درمان واریس هستند. توصیه می‌کنیم اگر به دنبال بهترین متخصص قلب و عروق برای درمان واریس هستید به دکتر لعبت رضائیان مراجعه کنید.

انواع روش‌های درمان واریس

امروزه روش‌های درمانی متنوعی برای درمان واریس وجود دارد که انتخاب بهترین روش به شرایط فردی بیمار بستگی دارد. در زیر به برخی از روش‌های درمانی رایج برای واریس اشاره شده است.

تغییر سبک زندگی

هر آنچه از عادت‌های صحیح که بتواند گردش خون در بدن را بهبود ببخشد و فشار اضافی از روی رگ‌ها را بردارد، می‌تواند در درمان رگ‌های واریس مفید باشد. از طرفی پوشیدن جوراب‌های مناسب که مخصوص رگ‌های واریسی تولید و در بازار عرضه می‌شوند محافظه‌کارانه‌ترین روش جهت درمان رگ‌های واریسی برای شما است، به‌خصوص وقتی علائم این بیماری ظاهر شده است. از دیگر روش‌های درمان محافظه‌کارانه برای این بیماری نیز می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • رعایت بهداشت پوست
  • حفظ وزن در محدوده طبیعی
  • ورزش روزانه سبک (مخصوصاً پیاده‌روی)
  • اجتناب از نشستن و یا ایستادن‌های طولانی‌مدت و استراحت در بین کار در صورت اجبار برای ایستادن و نشستن طولانی
    قرار دادن پاها در ارتفاع هنگام نشستن و خوابیدن
  • استفاده از مواد غذایی ضدالتهاب و دم‌نوش‌های مناسب برای کاهش فشار بر روی رگ‌های واریس

اگر این روش‌های خود مراقبتی و حمایتی نتوانند به‌اندازه کافی علائم بیماری واریس را برای شما کاهش دهند، درمان‌های تهاجمی‌تر پزشکی توسط متخصص قلب و عروق پیشنهاد خواهد شد. ازجمله نوین‌ترین این درمان‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

اسکلروتراپی

در این روش متخصص محلولی را به‌صورت مستقیم در رگ‌های آسیب‌دیده تزریق می‌کند که رگ‌ها را از هم گسسته و ناپدید خواهد کرد. همچنین برای ایجاد بهترین نتیجه در مورد یک رگ، چندین جلسه تزریق نیاز است که به نظر متخصص بستگی دارد.

نوردرمانی و لیزر

یکی از روش‌های بسیار عالی و نوین که حتی می‌تواند واریس را به‌صورت قطعی درمان کند، لیزر است. البته دو نوع لیزر برای درمان واریس وجود دارد که یکی لیزر سطحی است و برای از بین بردن رگ‌های عنکبوتی روی پوست و ایجاد زیبایی در پوست افراد مبتلا استفاده می‌شود و یک لیزر دیگر درون وریدی است که برای درمان رگ‌های آسیب‌دیده داخلی و بزرگ‌تر مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این روش متخصص پالس‌های لیزری را با دستگاه مخصوص جهت گرم کردن رگ‌ها به داخل آن ساطع می‌کند. از این روش حتی به‌عنوان یک درمان تکمیلی بعد از اسکلروتراپی استفاده می‌شود. همچنین امکان دارد برای هر بیمار چندین جلسه درمان با لیزر لازم باشد که متخصص با توجه به شرایط آسیب رگ‌ها و نوع پاسخ بدنی بیمار به روش درمانی مورد نظر تعداد جلسات مورد نیاز را مشخص خواهد کرد.

عمل جراحی

در مواردی که بیماری واریس پیشرفت قابل توجهی داشته و علائمی مانند درد شدید، تورم و خونریزی به وجود آمده باشد و سایر روش‌های درمانی نتیجه مطلوبی نداشته‌اند، جراحی به عنوان آخرین گزینه درمانی مطرح می‌شود. این روش اغلب تحت بیهوشی عمومی انجام می‌شود.

انتخاب تکنیک مناسب جراحی واریس به عوامل مختلفی از جمله وضعیت سلامتی بیمار، شدت بیماری، مهارت جراح و تجهیزات مرکز درمانی بستگی دارد. از جمله رایج‌ترین تکنیک‌های جراحی می‌توان به بستن و استریپینگ رگ‌های آسیب‌دیده اشاره کرد. در این روش، رگ‌های بیمار با برش‌های کوچک برداشته شده یا بسته می‌شوند. خوشبختانه، اکثر بیماران پس از جراحی واریس بهبود قابل توجهی را تجربه می‌کنند و می‌توانند به سرعت به فعالیت‌های روزمره خود بازگردند.

کلام پایانی

انتخاب بهترین روش درمان برای واریس و متخصص مناسب، به عوامل مختلفی از جمله شدت بیماری، محل قرارگیری رگ‌های واریسی، شرایط عمومی بیمار و ترجیحات شخصی او بستگی دارد؛ بنابراین، ضروری است قبل از هرگونه تصمیمی، به یک متخصص عروق یا جراح عروق مراجعه کنید. این متخصصان با انجام معاینات دقیق و بررسی وضعیت شما، مناسب‌ترین روش درمانی را برایتان پیشنهاد خواهند داد. به یاد داشته باشید که تشخیص و درمان زودهنگام واریس، از پیشرفت بیماری و بروز عوارض جدی‌تر جلوگیری می‌کند و به شما کمک می‌کند تا به زندگی فعال و بدون درد بازگردید.

نظرات