تلفن تماس

09383003005

تهران ، خیابان ولیعصر بالاتر از بیمارستادن دی کوچه 14 پلاک 11 ساختمان پزشکان شفق

header img

علائم سکته قلبی در خواب

سکته قلبی چیست

آیا میدانستید افراد مبتلا به اختلالات خواب و بی‌خوابی بیشتر دچار سکته قلبی می‌شوند؟ آیا با علائم سکته قلبی در خواب آشنایی دارید؟ اما نیازی به وحشت نیست. زیرا می‌توانید با به دست آوردن عادات زندگی سالم و افزایش کیفیت خواب، خطر سکته قلبی را که ممکن است در طول خواب ایجاد شود، به حداقل برسانید.

افراد مبتلا به آپنه خواب، دیابت، فشار خون بالا و اختلالات خواب، و همچنین اختلالات هراس و اضطراب، بیشتر در معرض خطر سکته قلبی هستند. کسانی که خواب نامنظم دارند، مکرراً از خواب بیدار می‌شوند و کابوس‌های مکرر می‌بینند، بیشتر در معرض خطر سکته قلبی در هنگام خواب هستند.

خواب نامنظم منجر به تغییرات ناگهانی در ضربان قلب و فشار خون می‌شود و کیفیت خواب را کاهش می‌دهد. این مورد می‌تواند خطر سکته قلبی را در هنگام خواب افزایش دهد. کسانی که اختلالات خواب دارند باید با کمک حرفه‌ای و در صورت لزوم با حمایت دارویی، خواب خود را تنظیم کنند.

آیا ممکن است هنگام خواب دچار سکته قلبی شویم؟

در حالی که خواب باکیفیت دوستدار قلب است، حملات قلبی نیز می‌تواند در طول خواب رخ دهد. به طوری که حملات قلبی جدی می‌تواند منجر به مرگ قبل از بیدار شدن از خواب شود. این می‌تواند باعث حملات پانیک در برخی افراد شود و خوابیدن را برای فرد سخت کند. در واقع، افرادی که تنها زندگی می‌کنند اغلب حتی نمی‌خواهند با این ترس بخوابند. این ترس به طور کلی بی‌اساس است و حفظ یک سبک زندگی سالم و بهبود کیفیت خواب خطر سکته قلبی را که ممکن است در طول خواب ایجاد شود به حداقل می‌رساند.

علائم سکته قلبی در خواب

علائم سکته قلبی در خواب

شایع‌ترین یافته بیدار شدن با احساس ناراحتی قفسه سینه و تپش قلب است. این وضعیت اغلب با عرق سرد همراه است. علاوه بر این، درد قفسه سینه که به ناحیه گردن گسترش می‌یابد، احساس ضعف، سرگیجه نیز قابل مشاهده است. توصیه می‌شود افرادی که با این شکایات از خواب بیدار می‌شوند در هنگام توالت رفتن مراقب باشند. زیرا ممکن است در حین توالت، سرگیجه و غش ایجاد شود. در حملات قلبی شدید، اختلالات ریتم که می‌تواند منجر به از دست دادن زندگی شود، می‌تواند تحریک شود. افرادی که با شکایات فوق از خواب بیدار می‌شوند و شدت شکایات آن‌ها همچنان افزایش می‌یابد باید با آمبولانس تماس بگیرند یا به نزدیکترین مؤسسه بهداشتی مراجعه کنند.

چه کسانی در معرض خطر هستند؟

اگرچه حملات قلبی مرتبط با خواب بیشتر در افراد مسن و ناتوان دیده می‌شود، اما این خطر در شرایط زیر افزایش می‌یابد.

آپنه خواب:

کسانی که به این بیماری مبتلا هستند بیشتر در معرض خطر سکته قلبی هنگام خواب هستند. به خصوص هنگامی که تنفس متوقف می‌شود، بار روی قلب افزایش می‌یابد. تغییرات ناگهانی در مقادیر نبض و فشار خون مشاهده می‌شود. این می‌تواند باعث سکته قلبی شود. خوابیدن با دستگاه در شب خطر سکته قلبی را برای کسانی که آپنه خواب دارند کاهش می‌دهد.

دیابت:

افراد مبتلا به دیابت کنترل نشده بیشتر در معرض خطر سکته قلبی در هنگام خواب هستند. قند بالا در خون که هنگام خواب رخ می‌دهد می‌تواند باعث تشکیل لخته در ورید شود. از آنجایی که درد قفسه سینه در بیماران دیابتی کمتر مشاهده می‌شود، حملات قلبی پنهان که قبل از خواب ایجاد می‌شوند ممکن است باعث یافته‌های واضح‌تری در طول خواب شوند. اجرای شکر درمانی بدون وقفه و دوری از تنقلات در شب، خطر سکته قلبی در هنگام خواب را کاهش می‌دهد.

فشار خون بالا:

 بیماران مبتلا به فشار خون کنترل نشده بیشتر در معرض خطر سکته قلبی در هنگام خواب هستند. به طور معمول با دوره خواب ۱۰ تا ۳۰ درصد کاهش فشار خون مشاهده می‌شود. این کاهش در بیماران مبتلا به فشار خون که درمان خود را قطع می‌کنند رخ نمی‌دهد و باعث افزایش بار روی قلب در هنگام خواب می‌شود. قطع نکردن دارو‌های فشار خون و کنترل با اندازه‌گیری فشار خون، خطر سکته قلبی در هنگام خواب را کاهش می‌دهد.

اختلال خواب:

کسانی که خواب نامنظم دارند، مکرر از خواب بیدار می‌شوند و کابوس‌های مکرر می‌بینند، بیشتر در معرض خطر سکته قلبی در هنگام خواب هستند. خواب نامنظم منجر به تغییرات ناگهانی در ضربان قلب و فشار خون می‌شود و کیفیت خواب را کاهش می‌دهد. این ممکن است خطر سکته قلبی را در هنگام خواب افزایش دهد. کسانی که اختلالات خواب دارند باید با کمک حرفه‌ای و در صورت لزوم با کمک دارویی موقت، خواب خود را تنظیم کنند.

اختلالات هراس و اضطراب:

 اختلالات خواب در افراد مبتلا به اختلالات اضطرابی شایع است. اغلب اوقات، به خواب رفتن سخت است و دیر اتفاق می‌افتد. بار استرس بر روی بدن ناشی از اضطراب باعث افزایش ترشح هورمون‌های محرک، تغییر در فشار خون و نبض می‌شود. این ممکن است خطر سکته قلبی در هنگام خواب را افزایش دهد. این امر به ویژه در کسانی که تنها زندگی می‌کنند مشهود است. مبارزه مؤثر با اضطراب و وحشت، دریافت حمایت از خانواده و دوستان برای مدت معینی خطر سکته قلبی را که در خواب ایجاد می‌شود کاهش می‌دهد.

علائم سکته قلبی در خواب

هشت راه برای کاهش خطر سکته قلبی هنگام خواب

راه‌های زیر به کاهش احتمال سکته قلبی در خواب کمک می‌کنند:

۱. درد قفسه سینه نشانه سکته قلبی است

حملات قلبی اغلب علامتی هستند. ناراحتی قفسه سینه و درد قفسه سینه از شایع‌ترین علائم سکته قلبی هستند. افراد مبتلا به این شکایات نباید در این حالت به رختخواب بروند و باید معاینه شوند. زیرا علائم خفیف ممکن است در هنگام خواب آشکار شوند.

۲. دیر غذا نخورید

وعده‌های غذایی دیرهنگام به خصوص دسر‌های خمیری باعث افزایش قند خون و هورمون استرس در خون می‌شود. به خصوص در بیماران مبتلا به دیابت کنترل نشده، خطر به طور قابل توجهی افزایش می‌یابد. اگر دیر گرسنه شدید، می‌توانید یک کاسه ماست یا میان وعده‌های مغذی حاوی امگا ۳ گیاهی مانند گردو و بادام زمینی بخورید.

۳. سیگار نکشید و نخوابید

سیگار کشیدن یکی از عوامل اصلی افزایش خطر سکته قلبی است. در حالی که سیگاری‌ها معمولاً قبل از خواب سیگار مصرف می‌کنند، اما این امر اثرات منفی بر سیالیت خون و ساختار عروقی دارد. رفتن به رختخواب با افزودن سیگار یا محصولات تنباکوی نوع قلیان به یک شام سنگین، به خصوص در اواخر شب، به معنای دعوت به سکته قلبی است که در هنگام خواب رخ می‌دهد.

۴. کنترل فشار خون ضروری است

فشار خونی که در شب کاهش نمی‌یابد، بار اضافی بر قلب در هنگام خواب وارد می‌کند. برای افرادی که مقادیر فشار خون ناپایدار دارند، بسیار مهم است که فشار خون خود را قبل از رفتن به رختخواب بررسی کنند.

۵. حتماً در این مواقع بخوابید

خواب با کیفیت دوست قلب است و خطر سکته قلبی در کسانی که عمیق و بدون وقفه می‌خوابند کاهش می‌یابد. برای این کار، خوابیدن به خصوص بین ساعت ۲۳: ۰۰ تا ۰۱: ۰۰ شب بسیار مهم است. در این دوره، ترشح ملاتونین در بالاترین سطح است و به فرد اجازه می‌دهد خواب با کیفیت‌تری داشته باشد.

۶. شرایط مناسب برای خواب

برای یک خواب با کیفیت، کیفیت تخت، رطوبت محیط و میزان گرد و غبار مهم است. تهویه محیط خوابتان، تصفیه گرد و غبار، سیستم گرمایشی، تنظیم رطوبت و انتخاب تشک ارتوپدی و بهداشتی که با آن راحت باشید، عوامل مهمی در افزایش کیفیت خواب شما هستند.

۷. اگر تب دارید به رختخواب نروید

بیماری‌های تب دار باعث افزایش بار روی قلب می‌شود. راه حلی برای تب، که اغلب در شب افزایش می‌یابد، اغلب با خواب و تعریق جستجو می‌شود. به خصوص افرادی که در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی هستند، افراد مسن و مبتلایان به نارسایی قلبی، بیماری‌های تب دار خطر سکته قلبی را در هنگام خواب افزایش می‌دهند.

۸. مراقب افسردگی نیز باشید

اختلالاتی مانند آپنه خواب، افسردگی و اختلالات اضطرابی اغلب نادیده گرفته می‌شوند و از درمان اجتناب می‌شود. با این حال، حمایت اجتماعی و حرفه‌ای برای این موقعیت‌هایی که الگو‌های خواب را مختل می‌کنند و خطر سکته قلبی در هنگام خواب را افزایش می‌دهند، کاملاً ضروری است. ضروری است که درمان بیماری‌هایی مانند فشار خون، دیابت، کلسترول بالا را قطع نکنید و به طور منظم چکاپ کنید.

نظرات